Рідкі шпалери. Переваги і недоліки в порівнянні з фотошпалерами

На сьогоднішній день способів обрамити стіни свого будинку / кімнати / офісу існує набагато більше, ніж було раніше. Вибирати можна, грунтуючись на складності, ціною або дизайні. Ми не будемо розглядати штукатурку та інші види покриття, зупинимося лише на двох досить популярних: фотообої і рідкі шпалери, і порівняємо їх між собою.

Рідкі шпалери - це ті ж шпалери, адже також мають целюлозу в своєму складі (клейова маса + целюлозний порошок). А ось наноситься вона легко і просто - шпателем і розчином, розведеним у відрі. Ефект виходить цікавим, злегка нерівним і опуклим, і спеціально використовується в деяких видах дизайнерського обрамлення. Також в цю суміш можна додати блискітки, перламутр, поліестер, бавовна, гіпс і інше.

Чому рідкі шпалери мають перевагу перед фотошпалерами

Переваги рідких шпалер перед фотошпалерами:

  • Не потрібно ретельно готувати поверхню, легкі пошкодження або дефекти стіни стануть непомітними. Завдяки своїй "негладкою" надалі структурі, рідкі шпалери легко миряться з недоліками стін. Однак, все одно не забудьте закрити перед нанесенням великі тріщини, зняти заважають шари побілки, штукатурки, олійної фарби (може перешкодити целюлозі добре триматися) або колишніх шпалер. А в цілому, техніка нанесення схожа на шпаклівку штукатуркою. З рулонними ж шпалерами поклейка пройде в три етапи: ретельна підготовка стін, нанесення клею, акуратна поклейка рулонів.
  • Вам не доведеться скурпулезно зіставляти між собою стики, щоб не пошкодити зображення. Тут можна створити великі малюнки, але тільки зафарбовуючи лінії шпателем, як фарбами і комбінуючи різні склади. Це особливо подобається тим, хто сам захоплюється творчістю або образотворчим мистецтвом - тоді все в ваших руках. Крім того, не доведеться робити спеціальні прорізи під розетки, вимикачі, дверні ручки і т.д.

До речі, не всі фотообої вимагають ретельного зіставлення на стиках - деталька до детальці. Щоб не переживати про це (особливо з фотографічними або 3д зображеннями), компанія "Дом фотошпалер" пропонує придбати відразу безшовні шпалери довжиною до 10 метрів. (Можна гіперпосилання)

  • Також вам не доведеться боятися, що якась частина шпалер може відклеїтися.
  • Стіни здатні дихати через таке покриття (на відміну від шпалер на вініловій основі).
  • Можливість легко оновити окремі шматочки або зони покриття. Більш того, при первісному нанесенні, ви можете вибрати окрему смугу, куточок, зону і "зафарбувати" тільки її, все залежить від фантазії.

Які переваги фотошпалер перед рідкими шпалерами

Переваги фотошпалер перед рідкими шпалерами:

  • Звичайно ж, це різноманітність дизайнів, кольорових гам, фотографічна-реалістичних сюжетів, картин, панно та малюнків на будь-який смак. Фотошпалери - це саме те, що здатне повністю перетворити будь-яке приміщення в щось унікальне, розширити його, оживити або зробити більш затишним, вдихнути в інтер'єр фантазію і творчість. Крім того, зображення буде гладким або буде мати будь-яку вподобану вам текстуру. У нас, наприклад, представлені такі варіанти: прованс, жаккард, фреска, базальт, дрібний пісок і інше. (Можна гіперпосилання)
  • Існують, звичайно, і вологостійкі рідкі шпалери, проте будь-які з них дуже непрості в догляді, мити їх не можна. Саме тому їх не радять клеїти в кухні або ванній кімнаті. Фотошпалери ж в основному виготовляються на флізеліновій основі, тобто є такими, що миються (вінілові, наприклад). Попадання ж води або жирних крапель на рідкі шпалери здатна зашкодити їх назавжди.
  • Алергіки, та й просто ті, хто не бажає дихати пилом, рідко вибирають рідкі шпалери, адже пил має властивість накопичуватися на їх поверхні. Фотошпалери ж будуть служити набагато довше без шкідливих скупчень.