Як визначитися з вибором фотошпалер в дитячу

Оформлення кімнати для дитини - це окрема тема, яку необхідно ретельно вивчити перед покупкою оздоблювальних матеріалів. Батьки завжди хочуть оточити свого малюка тільки найкращим, тому часто роблять помилки, упускаючи важливі моменти. Інтер'єр дитячої з фотошпалерами істотно відрізняється від інших кімнат у будинку. Він повинен бути барвистим, що сприяють розвитку фантазії. При цьому не варто вибирати дуже агресивні і кислотні кольори.

Дитячі кімнати з фотошпалерами виглядають цікаво і оригінально. Малюкам дуже подобається розглядати улюблених персонажів з мультфільму або лісових звірів. Однак не варто при виборі малюнка керуватися тільки порадами консультанта або стереотипними варіантами. Важливо з'ясувати, що любить дитина, які мультфільми дивиться, чим захоплюється. Фотообої можуть стати прекрасним навчальним матеріалом, що дозволяє розширити кругозір.

Крім того, пам'ятайте, що інтер'єр дитячої безпосередньо впливає на його психічний стан і настрій. Тому так важливо проаналізувати і вибрати зображення і тони під потреби малюка.

Види фотошпалер для дитячої кімнати

В першу чергу шпалери відрізняються на малюнком, а матеріалом. У продажу ви побачите:

  • тканинні;
  • миються;
  • паперові.

Складність полягає в тому, що кожен вид має свої характеристиками, плюсами і мінусами. Тому перед покупкою варто розглянути всі варіанти.

Тканинні фотошпалери в інтер'єрі дитячої кімнати завжди виглядають привабливо. Незважаючи на те, що цей матеріал з'явився давно, він і на сьогоднішній день виглядає стильно і сучасно. Тканинні шпалери виготовляють з шовку, бавовни, поліестеру і велюру.

Вважається, чим більше в матеріалі натуральних ниток, тим його ціна вище. Тканинні полотна можуть вигоряти на сонці і міняти початкові відтінки, що і є основними мінусами. Також при поклейке необхідно враховувати рекомендації виробників, щоб не зіпсувати результат.

Миються фотошпалери в дитячу на стіну клеяться на поверхню простіше. Однак важливо виконати одну умову - ідеально її вирівняти. Цей вид шпалер характеризується хорошою щільністю, гладкою поверхнею і насиченими кольорами. Вони добре миються, що для дитячої є найбільшим плюсом.

До переваг паперових фотошпалер відносять:

  • екологічність;
  • "Дихаючий" ефект, стіни не сиреют під полотном;
  • влагонепроницаемость;
  • доступна ціна.

Однак при цьому у них також є і суттєві мінуси - неможливість миття, вбирання різних запахів, вигоряння. Однак з огляду на те, що діти швидко ростуть і у них змінюються смаки, шпалери на паперовій основі можна легко поміняти через кілька років.

Рекомендації психологів при виборі фотошпалер в дитячу

Часто фотошпалери на стіну для дитячої кімнати вибирають з появою новонародженого. Молоді батьки хочуть, щоб малюк відчував себе спокійно, тому створюють інтер'єр у світлих пастельних тонах. І психологи згодні з таким рішенням.

У трирічному віці необхідно додати фарб в інтер'єр, зробити його яскравішим і вишуканішим. Можна вибрати улюблений персонаж. Однак обережно вибирайте малюнки, щоб вони не лякали дітей своєю реалістичністю. Щоб візуально розширити простір, можна комбінувати фотошпалери, вибираючи для кожної стіни свій тон.

При досягненні шестирічного віку дитина сам може взяти участь у виборі фотошпалер. Для них це стане цікавою грою разом з батьками, крім того вони відчують свою важливість в сім'ї і зможуть проявити своє "я". У цьому віці часто вибирають рослини, забавних тварин і птахів, пейзажі.

Також є різниця між дитячою для хлопчика або для дівчинки. Якщо для дівчинки можна вибрати світлі, м'які і ніжні тони (наприклад, шпалери з витонченим квітковим мотивом), то кімната для хлопчика з фотошпалерами може бути прикрашена зображеннями улюблених трансформерів, піратів і кораблів.

Якщо дитина не виявляє великого інтересу до мультфільмів і не виділяє персонажів, спробуйте з'ясувати, чим він захоплюється.

Перед батьками стоїть відповідальне завдання сформувати у дитини почуття смаку і оформити дитячу таким чином, щоб вона йому подобалася. Малюк буде щасливий, якщо при ремонті врахують його інтереси і хобі. Фотошпалери в інтер'єрі дитячої кімнати для хлопчика, який захоплюється механікою і збором конструкторів, можна вибрати полотна з різними пристроями і схемами.

Загальні критерії вибору фотошпалер в дитячу

Бувають ситуації, коли неможливо зробити вибір, грунтуючись тільки на захоплення малюка. В такому випадку можна оцінити його характер.

Вибираючи фотошпалери на стіну в дитячу кімнату, звертайте увагу на:

  • малюнок. Навіть якщо ви вирішили вибрати нейтральний орнамент, це зовсім не означає, що дитина на нього відреагує позитивно. Переконайтеся, що малюкові сподобається ваш вибір;
  • насиченість кольорів. Для дитини з збудженої психікою категорично не рекомендується вибирати яскраві тони. Якщо ви сумніваєтеся, краще звернутися до психолога, який підбере відповідні відтінки;
  • екологічність і безпеку матеріалів. Всі діти є дуже сприйнятливими до навколишнього середовища. У період активного росту важливо оточити їх виробами високої якості, які не шкодять здоров'ю.

Фото шпалери для дитячої кімнати, в якій буде жити активний малюк, повинні бути зеленого, світло-жовтого, ніжно-блакитного або оранжевого відтінків. Вважається, то ці кольори сприяють розвитку творчого потенціалу, а також заспокоюють нервову систему.

Дитячі фотошпалери для стін для спокійних малюків можна оформити в більш яскравих кольорах, проте в будь-якому випадку уникайте білого і чорного. Тьмяні й холодні відтінки псують настрій і пригнічують, незалежно від характеру дитини.

Ще одним важливим моментом є ціна. Цілком нормально, що через кілька років дитина підросте і його смаки зміняться. Він, звичайно, може обклеїти стіну плакатами, однак при бажанні можна знову оновити інтер'єр. Фотошпалери для дитячої кімнати для хлопчика, як і для дівчинки, відрізняються ціною, в залежності від матеріалів. Не варто вибирати найдешевші, так як часто вони погано впливають на здоров'я, володіючи різким хімічним запахом.