Перевтілення малогабаритної квартири: вибираємо шпалери

Малогабаритна квартира — справжня проблема для сім'ї. Тут, як правило, низькі стелі, маленька кухня, тісний спальня, компактна вітальня кімната, суміщений санвузол. При грамотному оформленні стін фотошпалерами, вдається розширити простір приміщення, зробивши його вільним і комфортним для проживання.

Розкриваємо секрети

Перші-ліпші і вподобані фотошпалери для вирішення цього питання не підійдуть. Секрет у тому, що потрібно використовувати для малогабаритної квартири тільки панно з ефектом оптичної ілюзії. Такі шпалери дають чудовий дизайнерський результат.

Що ж таке фотошпалери з оптичною ілюзією? Це 3D панно, колаж дизайнерського напрямку Арт-деко, інших інтер'єрних спрямувань. Оптичні обман — це ефект реальності. Інші виміри, як би присутні, але в інших реаліях. За межами стіни приміщення.

На панно можуть бути зображені:

  • Світи для геометричних обсягів.
  • Дивовижні абстрактні картинки.
  • Змінені об'єкти мистецтва.

Деякі зображення реально виглядають об'ємними. Насправді ж, вони розташовуються на площині.

Популярне рішення: фальш-вікно

Найбільш поширені дизайнерський хід — вибрати панно — фальш-вікно. Це універсальне рішення, що підходить як для кухні, так і для вітальні, дитячої, спальні кімнати.

Метод допомагає значно розширити межі житлового простору. Зробити його більш вільним, оригінальним, не тисне. На таких фотошпалерах зазвичай використовуються картинки з перспективою. До них додається рама. Це можуть бути панно з зображенням вікна стандартних розмірів, різноманітні сюжети, наприклад, гірські, міські, морські, з видатною архітектурою міста. Фальш-вікно можна доповнити справжніми тканинними фіранками, підвіконням, створюючи ефект реальності.

Безмежний простір

Фотошпалери із зображенням злітаючого літака, з пейзажами неба допомагають розширити межі кімнати. Додають інтер'єру динамічності, просторової безмежності. Зображення бездонного синього неба на фотошпалерах — прекрасне рішення для оформлення кімнати романтичної натури, мрійника або людини творчої професії.

Фотошпалери-фрески

Як не дивно, фотошпалери-фрески теж здатні візуально збільшити простір. Обираючи таке рішення, потрібно керуватися наступними правилами.

  • Підбирати правильну колірну гаму. Це повинен бути декор холодних відтінків.
  • Слід звертати увагу на текстуру обробки. Фотошпалери з глянцем відбивають світло, допомагаючи тим самим збільшити приміщення.
  • Відповідність сюжету. Якщо ж кімнату потрібно витягнути в довжину, доведеться використовувати колаж з горизонтальною орієнтацією сюжету. Панно розміщується по центру стіни кімнати.
  • Для зорового збільшення площі в ширину, підбирається панно з вертикальними фресками.

Використовуючи фотошпалери в малогабаритній квартирі, вдасться не тільки візуально збільшити невелику простір, але і отримати справжнє задоволення від проживання в такому приміщенні. Фотошпалери з оптичною ілюзією — прекрасне дизайнерське рішення за доступною ціною в безмежному розмаїтті.