Панорамні фотошпалери в інтер'єрі

Житло є особистий простір людини, яке можна оформити за своїм бажанням. Однак щоб інтер'єр вийшов комфортним і затишним, варто ретельно обміркувати кожну деталь. Для оформлення стін все частіше вибирають панорамні фотошпалери, які відмінно виглядають як в маленьких приміщеннях, так і в просторих кімнатах.

Самі по собі фотошпалери давно вже стали популярними, так як вони дозволяють освіжити дизайн і додати інтер'єру насичених фарб. Панорамні зображення відрізняються від звичайних малюнків. Вони більш об'ємні і атмосферні, що робить їх особливо привабливими. З їх допомогою можна не тільки перетворити приміщення, але і приховати деякі дефекти стін. Наприклад, якщо вибрати барвистий малюнок з великою кількістю строкатих елементів, можна відвернути увагу від нерівних кутів. Хоча якщо у вас є проблеми зі стінами, бажано заздалегідь проконсультуватися з фахівцем. Так ви будете впевненими в якісному результаті. Адже не всі дефекти можна закрити шпалерами без шкоди для інтер'єру.

Що таке панорамні фотошпалери?

Панорамні фото шпалери - це сучасне рішення в дизайні інтер'єрів, що дозволяє зробити приміщення більш стильним і неповторним. Їх особливість полягає в ретельної промальовування всіх деталей, насиченості кольорів і широкому куті огляду.

Ці вироби відрізняються від звичайних шпалер ще й відсутністю стиків між смугами. Створюється візуальний ефект, що імітує природу, архітектуру або вигаданий світ. Ретельно продуманий сюжет переносить в інший куточок світу або паралельну реальність і дозволяє відволіктися від буденності. Завдяки цій здатності панорамні фотошпалери стають все більш затребуваними.

Плюси панорамних фотошпалер в інтер'єрі

Фотошпалери з панорамою підходять для кімнат різної площі та призначення - для спальні, вітальні, кухні, дитячої. Головне, з широкого асортименту вибрати відповідний сюжет, який буде радувати вас багато років.

До головних переваг панорамних фотошпалер відносяться:

  • візуальне збільшення приміщення. Барвисті зображення з високою чіткістю володіють широким кутом огляду, що створює ілюзію додаткового простору;
  • простота поклейки. В основному панорамні шпалери на стіну друкують на великих полотнах (максимум 10х3,14 м.), Що гарантує відсутність стиків і зручний монтаж. Навіть найскладніша картина з безліччю деталей буде виглядати ідеально;
  • великий вибір сюжетів. Серед сотень зображень можна підібрати підходящий варіант для домашнього інтер'єру, офісу, кабінету, кафе;
  • можливість зробити інтер'єр оригінальним, стильним, зі своїм настроєм. Панорамні шпалери високого дозволу дозволяють реалізувати навіть саму сміливу дизайнерську ідею. Ви легко зможете перетворити обстановку на свій смак;
  • довговічність. Сучасні технології дозволяють друкувати барвисті знімки, які не вицвітають. Навіть через кілька років ви не помітите змін в кольорі.

Якщо ви давно мріяли опинитися на березі океану і відволіктися від роботи і побуту, фотошпалери з панорамним видом допоможуть перенестися в свої мрії. Це прекрасна можливість оформити інтер'єр таким чином, щоб він дійсно радував і викликав приємні емоції.

Панорамні фотошпалери в інтер'єрі можна доповнити м'якою LED-підсвіткою. Це допоможе зробити зображення ще більш живим і глибоким. Щовечора кімната буде змінюватися, викликаючи ще більше захоплення.

На що звернути увагу при виборі панорамних фотошпалер

Щоб не розчаруватися у виборі фотошпалер, важливо заздалегідь вирішити для себе, якого ефекту ви очікуєте в результаті:

  1. Якщо ви хочете візуально розширити простір невеликої кімнати, можна вибрати зображення, яке стане продовженням інтер'єру. Ви зможете знайти велику кількість картинок з коридорами або різними інтер'єрними рішеннями.
  2. Якщо головна мета - освіжити інтер'єр, зробити його більш легким і приємним, тоді більше підійдуть пейзажі. У цьому випадку зображення буде залежати від оформлення приміщення (густі зелені насадження або вид з кручі, гори або джунглі з коал).

Перш ніж прийняти рішення, чи варто відразу подивитися фотошпалери в інтер'єрі, які пропонують виробники. Деякі компанії для полегшення пошуку поділяють сюжети по тематиці і кімнатах, для яких вони більше підходять. Вам залишається тільки визначитися, де ви будете використовувати панорамні шпалери.

Великий вибір широкоформатних знімків дає можливість зробити інтер'єр більш контрастним. Нічне місто з тисячами вогнів, бурхливий водоспад, захоплюючий дух каньйон або мальовничий світанок в поле - кожен сюжет викликає емоції і дозволяє насолоджуватися красою.

Що ще потрібно знати про панорамних фотошпалери?

Якщо ви собі не можете нічого підібрати, можливо, вам більше сподобаються не реальні знімки, а намальовані сюжети. Казкові звірі та птахи або квіти в ніжних тонах також можуть перетворити приміщення. Інтер'єр буде виглядати гармонійно, якщо в тон шпалер підібрати ще й меблі. Необов'язково використовувати однакові кольори. Досить буде вибрати відтінок переважаючого на зображенні кольору.

Ціна на фотошпалери для інтер'єру цілком доступна, що дозволяє вибрати їх відразу для декількох кімнат. Таке рішення стає все більш популярним, так як при вивченні всіх сюжетів виникає бажання вибрати їх всі.

До речі, якщо вам складно уявити, як вибрана картинка буде виглядати в інтер'єрі, можна зробити візуалізацію. Багато компанію пропонують дану послугу, яка потребує багато часу. Вам потрібно лише надати вдале фото кімнати і вибрати зображення. Дизайнер надішле вже готову роботу і ви зможете оцінити наочно, наскільки підходять панорамні фотошпалери розширюючі простір на стіну.

Зверніть увагу, що шпалери з панорамним видом можна вибрати відразу на дві стіни або тільки на певну ділянку. У цьому питанні немає меж для польоту фантазії і ви можете сміливо експериментувати. Якщо є сумніви, тоді зверніться до фахівців, які зможуть допомогти з цим завданням.