Якими повинні бути фотошпалери для дитячої

Щоб кімната дитини була не тільки барвистою і яскравою, але ще й затишною, необхідно відповідально поставитися не лише до вибору меблів, але і фотошпалер. Вони бувають:

  • паперові;
  • тканинні;
  • миються.

шпалери в дитячу міньйони

Вибираємо шпалери правильно

Оптимальні фотообои для дитячоїпаперові. Вони екологічно чисті, а значить, не заподіють шкоди здоров'ю малюка. Незважаючи на переваги у вигляді повітропроникності, вони швидко вигорають, втрачаючи первозданний зовнішній вигляд. Можуть вбирати сторонні запахи і їх не можна мити. В процесі приклеювання, з ними потрібно акуратно звертатися, адже їх можна легко пошкодити. На відміну від паперових, миються, міцні і досить щільні. У них гладка поверхня, яка добре переносить мийку.  Їх часто використовують саме для дитячих кімнат. Перш ніж почати обклеювання стін, їх потрібно вирівняти, інакше можна зіткнутися з деякими труднощами. Самими розкішними вважаються тканинні шпалери. Їх виготовляють з шовку, бавовни та інших матеріалів. Швидко вигорають. Їх не можна мити.

фотошпалери в інтер'єрі дитячої

Який малюнок краще?

На думку психологів, дитяча кімната повинна бути оформлена в спокійних, пастельних тонах. Якщо дитині більше 3-х років, то підійдуть яскраві і барвисті моделі фотошпалер. Головне – малюнок не повинен лякати дитини, тому здійснювати покупку краще разом з малюком. Щоб візуально розширити кімнату, обклейте одну з її стін фотошпалерами, а решта пофарбуйте. За допомогою найкраще звернутися до професійних дизайнерів. Дитині старше 6 років, необхідно надати можливість самостійного вибору фотошпалер для своєї кімнати. Наприклад, зображення природи підійде як хлопчикам, так і дівчаткам, а ось шпалери з улюбленими мультяшними героями – це суто особиста перевагу кожного малюка. Старші хлопці напевно віддадуть перевагу 3D шпалер.

фотошпалери в інтер'єрі дитячої кімнати disney

Критерії вибору фотошпалер в дитячу кімнату

При виборі цього елемента декору, потрібно не помилитися. Пам'ятайте, що дитині повинно бути цікаво і приємно знаходитися в кімнаті. Якщо приміщення не занадто світле, використовуйте фотошпалери, які будуть мати точкове підсвічування на самій стіні або на стелі. Від покупки занадто темних чи блідих моделей варто відмовитися. Не варто вішати на шпалерах полиці або інші аксесуари. Вони закриють малюнок, тим самим зіпсувавши зовнішній вигляд кімнати. Дітям з збудженої психікою необхідно підбирати шпалери в спокійних тонах. Кращий спосіб визначити, що потрібно саме вашому малюкові – відвідування психолога.

казкові шпалери в дитячу

Фотошпалери для хлопчика і дівчинки

Маленька дівчинка – це принцеса, для якої підійде відповідна атмосфера. Для її кімнати можна купити фотошпалери із зображенням казкових героїв (фей, принців і принцес, казкові персонажі). Всілякі галявини і полянки тільки додадуть малій впевненості. Герої по натурі, хлопчики потребують кімнаті з відповідним оформленням. Їм підійдуть шпалери з зображеннями різних видів спорту, кораблями і т. д. Незалежно від статі дитини, оформлення кімнати повинно бути виконано в одному стилі.

шпалери в дитячу кімнату тачки