Які фотошпалери вибрати для спальні: рекомендації та критерії вибору

Спальня-це зона відпочинку і комфорту. Створивши затишну атмосферу, ідеальну для розслаблення, вдається повністю відновити сили після насиченого подіями дня, а також значно підвищити якість нічного сну. Які фотошпалери вибрати для спальні? При підборі варіантів потрібно враховувати характеристики приміщення, а також продумати кожну деталь, щоб інтер'єр незмінно радував і відповідав очікуванням.

Вибір фотошпалер для спальні

Яскраві деталі доречні у вітальні або на кухні, але в кімнаті для сну насичені відтінки часто недоречні, а також здатні доставити серйозний дискомфорт. Психологи рекомендують віддавати перевагу ніжним, пастельним тонам, які спочатку асоціюються з умиротворенням і комфортом. Підбираючи малюнок, важливо враховувати наступні нюанси:

  • Сюжет повинен подобається майбутнім мешканцям спальні. Популярні варіанти: міські або морські пейзажі, Хмари, Квіти – такі малюнки дарують натхнення, допомагають розслабитися, налаштовуючись на позитивний лад.
  • У сучасних інтер'єрах використовуються чорні-білі відтінки. А щоб» оживити " монохромну колірну гамму, ретельно підбирають освітлення: Підвісні світильники або спрямовані джерела світла.
  • Холодні відтінки роблять приміщення просторіше, візуально збільшуючи висоту стель в маленькій кімнаті. Якщо площа дозволяє, краще віддати перевагу теплі тони, що створюють затишну, комфортну атмосферу.

Цікава деталь - 3D малюнки. Такі фотообої для спальні притягують погляд, приміщення здається просторим, наповненим світлом. Але щоб ніщо не порушувало гармонію відпочинку, варто розмістити зображення за узголів'ям ліжка, а не навпроти неї. Для оформлення дитячої спальні підійдуть улюблені персонажі ігор або мультфільмів – ця ідея гарантовано викличе захват у юного мешканця кімнати. А ось підліткам до душі яскраві, динамічні рішення з нестандартним оформленням.

Фотообої в інтер'єрі спальні

Колекція зображень воістину безмежна-можна реалізувати самі нестандартні дизайнерські ідеї. Головне правильно розмістити малюнок:

  • На центральній стіні, навпроти спального місця. Універсальне рішення: засинаючи, можна милуватися красою фотошпалер, розглядаючи найдрібніші деталі і малюючи в уяві приємні картини.
  • На стелі. Цікавий варіант для кімнат з низькими стелями, що дозволяє компенсувати невеликі розміри приміщення, а головне, стильно прикрасити простір.
  • За узголів'ям ліжка. Базова обробка універсальна і завжди доречна, а барвисті деталі прикрасять кімнату, не «перевантажуючи» інтер'єр.

Перш ніж замовити красиві фотошпалери для спальні, потрібно зробити візуалізацію – це допоможе оцінити, як буде виглядати вподобана ідея в обстановці кімнати, з урахуванням основних предметів обстановки, а також оздоблення стін і стелі. Оригінальний малюнок найпростіше комбінувати з нейтральними відтінками: білі, сірі, кавові або бежеві тони добре поєднуються практично з будь-якими зображеннями.

Як вибрати фотошпалери для спальні?

Щоб результат дійсно виправдав очікування, а головне, вкладені кошти, у виборі матеріалів для оздоблення стін або стелі, корисно орієнтуватися на наступні критерії:

  • Якість друку. Насиченість, контрастність, хороша передача кольору-при використанні сучасного, професійно обладнання, на стіні малюнок буде виглядати не менш ефектно, ніж на екрані монітора.
  • Виробник. Важливо купувати матеріали у відомих інтернет-магазинах з бездоганною репутацією, які готові гарантувати відповідність виробу заявленим експлуатаційним характеристикам.
  • Безпека. Паперові та бамбукові полотна не містять шкідливих речовин, а для друку використовуються гіпоалергенні фарби.

Гарний інтер'єр ідеальний для відпочинку і розслаблення, тому економія на оформленні спальні недоцільна – вибирайте кращі малюнки, щоб милуватися оригінальними фотошпалерами.