Вибір фотошпалер для дверей, на що звернути увагу

Кожен ремонт супроводжується оновленням не тільки стін і підлоги, але і дверей. Якщо немає можливості і бажання замовляти нові, варто з'ясувати, чим можна обклеїти міжкімнатні двері і зробити їх більш привабливими.

Найбільш простим і цікавим рішенням є фотообої для дверей. Вони дозволяють перетворити застаріле виріб в красивий предмет декору. Навіть якщо ви відмовилися від масштабного ремонту і вирішили трохи освіжити інтер'єр, поновлення дверей буде досить для додання кімнаті затишку.

Сучасні технології надають великий вибір ідей для оформлення поверхонь - квіткові мотиви, пейзажі, міста, геометричні фігури, різні орнаменти. Картинки на двері є яскравими, з хорошим дозволом. Якщо ви оберете місце, де давно хотіли б побувати, зможете створити справжнє вікно з видом на мрію.

Переваги фотошпалер на двері

Якщо вас цікавить, ніж обклеїти старі двері, зверніть увагу на фотошпалери. Це недорогий і простий спосіб реставрації фотообої для предпокоїв, який за хвилину зробить зі старого вироби новий і оригінальний елемент інтер'єру. І хоча є думка, що шпалери можуть вийти з моди, практика показує, що вони залишаються популярними протягом десятиліть. Тим більше, що сучасні способи друку дозволяють наносити на полотна чіткі і барвисті зображення, які навіть не вигоряють на сонці.

Вибираючи фото шпалери на двері, слід враховувати догляд, щільність матеріалу і малюнок. Якщо з останнім у вас навряд чи виникнуть проблеми з-за широкого асортименту сюжетів, то перші два критерії краще відразу уточнювати у продавця.

Фотошпалери для дверей володіють такими плюсами:

  • великим вибором. Малюнки на полотнах дозволяють створити реалістичний портал в інший вимір, місто і навіть епоху. Тварини, пейзажі, птиці, апартаменти - і це тільки невелика частина варіантів;
  • простотою поклейки. Обклеїти двері шпалерами зможе кожен бажаючий. Для цього не потрібен значний досвід, особливо, якщо полотно має самоклеючу основу;
  • тривалістю терміну служби. Якісні шпалери довговічні. Їм не страшна вода або сонячні промені. Можна додатково покрити лаком, щоб поліпшити експлуатаційні якості;
  • можливістю збільшити простір. При виборі правильного сюжету можна легко візуально розширити приміщення;
  • доступною вартістю.

Якщо при наклеювання шпалер дотримуватися всіх рекомендацій від виробника, то не знайдете мінусів в цьому матеріалі. Щоб полотно добре прилягало до поверхні і трималося багато років, необхідно правильно підготувати кожну стулку дверей. Звичайно, ви зможете наклеїти і на погано підготовлені двері з залишками фарби або явними нерівностями, однак результат вас точно не порадує. Крім того будьте готові до того, що роботу доведеться переробляти вже найближчим часом. .

Щоб отримати якісний результат, досить прочитати інструкцію, як клеїти фотошпалери на двері. Однак якщо ви не впевнені в своїх силах, краще зверніться до досвідчених майстрів, які вже стикалися з подібним завданням.

Оформлення міжкімнатних дверей

Відомі дизайнери рекомендують використовувати для обробки дверей матеріали з паперу, які легко клеяться на звичайний клей. Також в якості альтернативи можна взяти вінілові шпалери шириною 80 см. Найбільшою популярністю користуються квіткові мотиви, гірські пейзажі та міські види.

Фотошпалери в ванну кімнату

Фотошпалери на двері у ванну потрібно вибирати за такими критеріями:

  • стійкість до води і вологи;
  • наявність протигрибкової просочення.

Для ванною краще всього вибирати шпалери на вініловій основі, так як вони витримують перепади температури і вологи.

Що стосується сюжету, часто вибирають морське напрямок. Це можуть бути морські мешканці, кораблі або море. Ви також можете вибрати 3D фотошпалери, щоб зображення було максимально реалістичним.

Фотошпалери для вхідних дверей

Оптимальним рішенням буде вибір оздоблення, стійкою до механічних пошкоджень, сонячних променів і вологості. Шпалери для вхідних дверей можуть бути трохи щільніше і міцніше за своїми характеристиками. Адже на них відразу будуть впливати перепади температури, протяги та інші зовнішні чинники.

Для вхідних дверей вибирають нейтральні тони і картинки, які поєднуються з інтер'єром та екстер'єром.

На що звернути увагу при покупці фотошпалер

Двері є рухомий конструкцією, якою користуються щодня необмежену кількість разів. Відповідно, при виборі шпалер необхідно враховувати здатність витримувати навантаження. Крім того, вони повинні бути невибагливі в догляді.

Виробники пропонують широкий вибір матеріалів, з яких виготовляються шпалери. Вони можуть мати паперову, флізеліновую і навіть тканинну основу. Кожен варіант має свої характеристиками і вимогами до догляду, тому варто відразу ознайомитися з усіма видами.

Особливості поклейки фотошпалер на двері

Обклеїти двері фотошпалерами можна своїми руками. Вибравши відповідний малюнок, ви легко перетворите інтер'єр. Щоб результат вас повністю влаштував, вибирайте самоклеїться.

Перший етап полягає в підготовці - це вирівнювання і знежирення дверних полотен. Також попередньо їх необхідно покрити лаком або просоченням, що допоможе продовжити їм термін служби.

Наклеюючи смужки, необхідно дуже акуратно прибрати підкладку з паперу, при цьому добре фіксуючи матеріал. Розгладжувати потрібно від центру до кутів. Це можна зробити за допомогою ганчірки і шпателя, але без фанатизму. Не варто чинити сильний тиск при розгладженні. Інакше матеріал можна пошкодити.

Що ще потрібно знати про фотошпалери для дверей

Якщо ви хочете отримати дійсно хороший результат, обов'язково дотримуйтеся всіх рекомендацій. Підготуйте поверхню, усуньте всі нерівності і залишки фарби. Інакше ваші зусилля будуть марними.

Фотошпалери для дверей - це оригінальне рішення, яке дозволить прикрасити інтер'єр і освіжити його. Вони підійдуть для квартири, офісного приміщення, приватного будинку. І, найголовніше, вартість шпалер прийнятна. Тому у вас буде можливість перетворити інтер'єр без істотних витрат.

При виборі враховуйте характеристики матеріалу. Це допоможе правильно доглядати за полотном, продовжуючи його довговічність.