Як візуально збільшити кімнату з допомогою фотошпалер?

Майстри, які займаються ремонтом, використовують різні оздоблювальні матеріали. Вони дозволяють надати приміщенню бажаний зовнішній вигляд, намагаючись візуально збільшити житловий простір кімнати. Домогтися такого успіху допоможуть прості шпалери певного кольору або фотошпалери 3д.

Треба мати на увазі, що ефекту візуального розширення кімнати можна досягти лише при використанні спеціального фарбування. Без цього, ніякі шпалери не принесуть належного ефекту. Дуже важливо звертати увагу на колір, який ви будете використовувати в оформленні кімнати.

Гарантований спосіб візуально розширити простір житлового приміщення – використання фотошпалер. Останній писк моди – це 3D шпалери. Вони являють собою широкоформатні моделі з ефектом об'ємного зображення. Перевага такої картинки полягає у візуальному сприйнятті. Вона як будь то виходить з площини стіни в сам простір.

Наклеювати шпалери необхідно на одну з довгих стін кімнати. Якщо вона занадто вузька, то дуже яскраві або темні кольори будуть зовсім не доречні. Не купуйте для цієї мети шпалери з контрастним малюнком. У кімнаті, де існує брак світла, обклеїти шпалерами необхідно саму світлу стіну. Такий підхід дозволить додати приміщенню зорового обсягу.

Яке зображення краще

Максимально ефективним засобом по праву вважаються фотошпалери. Вони найкраще допоможуть візуально збільшити простір. Популярністю користуються 3д фотошпалери, на яких зображена перспектива (дорога, що йде вдалину, гори та ін). Скасовуючи стіну, вони відкривають вид на віддалені місця. Ефектно виглядають шпалери з зображенням блискавок,  шторму, рослини і корали. Все це дозволяє розширити інтер'єр, зробивши його привабливим і ексклюзивним.

Кілька рекомендацій при використанні фотошпалер з перспективою

Клеїти шпалери необхідно на глуху стіну або на її певну частину. Не варто засмічувати зображення дуже високої меблями. Максимум, що можна поставити в такий стіни – ліжко або стіл. Для невеликих кімнат ідеальним варіантом будуть фотошпалери, мають світлий малюнок. Візуально розширити кімнату вгору допоможуть фотошпалери з вертикальним зображенням. Кімнати з достатньою кількістю світла краще обклеювати шпалерами з насиченими тонами.

Незважаючи на всі існуючі рекомендації, головним критерієм для вибору фотошпалер є їх якість і ваше перевагу. Вони клеяться на кілька наступних років, тому малюнок повинен бути таким, який не набридне вам через кілька місяців. Не купуйте занадто дешеві 3D шпалери, адже вони мають суттєві недоліки у порівнянні з більш дорогими моделями. Низькоякісні екземпляри можуть не забезпечити належної об'ємного ефекту, а в процесі виконання робіт, вони можуть спричинити серйозні неприємності, наприклад, занадто розмокнути після нанесення клею. Віддавайте перевагу великим магазинам і шпалерам популярних марок.