Як правильно підібрати ідеальні кольори для фотошпалер на кухні

Кухня-одне з найважливіших приміщень. Це місце ранкової кави для заряду енергією і мотивацією на весь день, а також смачних вечерь або чаювань. Тому інтер'єр потрібно продумати до найдрібніших деталей, створюючи комфортну обстановку. Головне, підібрати ідеальні кольори фотошпалер на кухні, враховуючи особливості різних відтінків.

Вибір шпалер для кухні

Для приміщень з високим рівнем вологості, набувають зносостійкі, міцні матеріали, з хорошою вологостійкістю - фотообої на флізеліновій основі. Поверхня повинна бути гладкою, без рельєфного малюнка – це дозволить швидко очистити стіни від забруднень. Підбираючи шпалери для невеликих приміщень, корисно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Світлі тони візуально роблять кухню просторіше, а головне, добре поєднуються з будь-якими предметами обстановки або декоративними елементами.
  • Теплі відтінки наповнять простір затишком, але при цьому можуть підвищувати апетит (жовті, червоні, помаранчеві). Холодні тони приємні оку, добре гармонують з яскравими, соковитими фарбами – це дозволить зробити акцент на меблях або текстильних елементах.
  • Малюнок шпалер може бути будь-яким. Стильною ідеєю стане поєднання нейтральних, базових рішень з барвистими зображеннями - для друку на паперовій або флізеліновій основі, можна вибрати рослинні елементи, або віддати перевагу 3D серію з перспективою, візуально розширює простір.

Малюнок підбирають виходячи з архітектурних особливостей приміщення. Вертикальне розташування деталей малюнка актуально для невеликої, квадратної кухні, а для просторого або об'єднаного з вітальнею простору, варто придбати полотно з горизонтальними зображеннями.

Кращі кольори для фотообоїв на кухні

Колекція колірних поєднань насичена і різноманітна-підбираючи відтінки, потрібно враховувати психологію кольору, а також його вплив на емоційний стан:

  • Сірі тони. Один з найпопулярніших, універсальних варіантів – спокійні, м'які, розслаблюючі тони. В майбутньому нейтральні відтінки можна урізноманітнити, доповнивши яскравими деталями, щоб за 10-15 хвилин оновивши звичне оформлення.
  • Зелена колірна гамма. Салатові, смарагдові, м'ятні відтінки – така обстановка сприяє відпочинку і розслабленню, підвищує настрій, допомагає налаштуватися на позитивний лад. Цікаво виглядають зображення з квітами, деревами або інший рослинністю.
  • Білий колір. База, яка завжди актуальна, особливо для маленької кухні. Цей варіант оптимальний для тих, хто часто змінює звичну обстановку – досить додати всього кілька яскравих деталей, щоб кухня змінилася.
  • Сині відтінки. Справжня класика в оформленні інтер'єрів-елегантне, модне, лаконічне рішення. Глибокий тон заворожує-морські пейзажі виглядають приголомшливо, а приміщення здається воістину безмежним.
  • Жовті тони. Життєрадісний, сонячний колір, який створює відчуття свята, незалежно від пори року або погоди за вікном. Добре виглядає в поєднанні з дерев'яними меблями, або світлими предметами обстановки.
  • Червоний колір. Самий насичений і оригінальний варіант-максимум пристрасті, вогню, екстравагантності. Затребувані винні, томатні або коралові тони, які виглядають дорого і воістину розкішно.

В інтер'єрі кухні приголомшливо виглядають комбіновані рішення: яскраві фотошпалери з різними малюнками: квіти, море, Абстракція, популярні пам'ятки або міські пейзажі. Головне правильно визначити ключовий відтінок вподобаного зображення, щоб підібрати відповідні тони для оформлення стін, стелі та меблів.

Як вибрати колір шпалер для кухні? Потрібно враховувати характеристики обраної колірної гами, а також її вплив на людину. Але при цьому підібрати те, що дійсно до душі, щоб обстановка не доставляла ні найменшого дискомфорту і виглядала воістину бездоганно.