Як поклеїти фотошпалери на стелі?

Оформлення стелі грає важливу роль для створення стильного і яскравого оточення в сучасній квартирі або заміському будинку. Виробники можуть запропонувати величезний вибір матеріалів, які можна використовувати для декорування стель. У той же час вибирати їх слід відповідально, щоб обробка повністю поєднувалася зі стилістикою стін і стелі.

Які шпалери підійдуть до стелі? Тут найбільш доречним поєднанням виглядають білі, світло-блакитні або світло-зелені шпалери. Для кожного конкретного випадку існують свої рекомендації. У вітальнях зазвичай використовують стелю, який буде примітним, але в той же час не стане кричущим яскравою плямою. Вибрати можна серед величезного розмаїття абстрактних зображень, малюнків, фресок та інших зображень. Також для вітальні підійдуть тривимірні зображення.

У спальні зазвичай використовують шпалери в більш спокійному стилі. Для їх створення відмінно підходить пастельна палітра тонів. Добре виглядають шпалери у вигляді квіткової композиції, а також місячні пейзажі або зоряне небо. Для кухні можна вибрати практично будь-який принт на стелю. Тут можна дати волю фантазії, скориставшись абстрактними зображеннями. Добре виглядають фруктові композиції. Ванну кімнату варто доповнити зображеннями на космічну або морську тематику. Ключовою вимогою буде використання вологостійких шпалер з полівінілхлориду. У дитячій кімнаті цікаво виглядають нейтральні зображення або фотошпалери з мультиплікаційними героями.

Як клеїти фотошпалери на стелю правильно?

Поклейка стельових шпалер є більш трудомістким процесом, ніж нанесення смуг на поверхню стін. У той же час принципової відмінності між цими процесами не існує. З цієї причини у людини, яка вже володіє досвідом нанесення шпалер на стіни, не повинно виникнути великих проблем. Єдине, що слід пам'ятати, це необхідність в наявності помічника, так як самостійно обклеїти стелю в будинку буде практично неможливо. Послідовність виконуваних робіт буде наступною:

  • Підготовка поверхні перед нанесенням шпалер. Стельові фотошпалери на стелю відрізняються невеликою товщиною, в зв'язку з чим шпалери не зможуть приховати серйозні дефекти поверхні. Старе покриття стелі повинно бути демонтовано, після чого здійснюється вирівнювання дрібних дефектів, включаючи тріщини і ямки. Для цього застосовується шпаклівка. Наносити її слід точково або покриваючи шаром розчину всю поверхню стелі. Приступати до наступного етапу можна тільки після висихання шпаклівки.
  • Що можна клеїти на стелю? Для декорування стелі можна скористатися вініловими, паперовими або текстильними шпалерами. У кожному випадку буде потрібно свій спеціальний клеїть, який вибирають відповідно до основою. Є фотошпалери на самоклеящейся основі, які значно прискорюють процес, так як поверхня полотна не потрібно обробляти клейовим розчином.
  • Як поклеїти стелю? Якщо досвіду в проведенні подібних робіт недостатньо, то краще почати з попередньої розмітки поверхні. Подібні роботи виконати досить просто, якщо мова йде про злагоджені дії, що дозволить значно скоротити витрату часу в подальшому.
  • Клей слід наносити на поверхню стелі, після чого потрібно приклеїти першу смугу. Якщо клей потрібно наносити і на шпалери, то про це буде сказано на упаковці. Починати поклейку можна з будь-якого кута приміщення. Розгладжувати шпалери після того, як смуга рівно ляже на поверхню, можна за допомогою шпателя, валика або ганчірки. Шви роблять встик, що дозволяє отримати цілісне зображення. Додатково їх слід прикатать валиком. Якщо використовуються самоклеючі шпалери, то потрібна додаткова уважність, так як шансу на помилку немає. З цієї причини для такого матеріалу попередня розмітка стелі строго рекомендується.

Якщо після нанесення шпалер на стіну видно бульбашки, то переживати не слід. Їх можна усунути, скориставшись шприцом, заправленим клеєм. Пам'ятайте, що вводити склад слід обережно і в невеликій кількості. Далі потрібно розгладити місце шпателем максимально обережно і видалити залишки клею, використовуючи для цього ганчірку. Додатковий захист для стельового покриття забезпечує лак на водній основі. Такі заходи особливо важливі, якщо в приміщенні спостерігається підвищена вологість.

Які шпалери вибрати на стелю?

Дизайн поклейки шпалер на стелю можна підібрати індивідуально, враховуючи особливості простору, яке належить декорувати. Виробники пропонують скористатися досить різноманітною колекцією сюжетів. Для стелі відмінно підходять:

  • зображення неба;
  • космічні сюжети;
  • квіткові композиції;
  • верхівки дерев;
  • фреска.

Розміри фотошпалер також можна вибрати індивідуально. Це може бути як масштабне полотно, яке закриває собою всю поверхню стелі, так і невелика композиція, яка лише створює необхідний акцент. Використовуючи фотошпалери, у покупців завжди є можливість скорегувати особливості приміщення, надавши йому більш правильну форму, потрібну висоту або поліпшивши освітленість простору.

Фотошпалери від інтернет-магазину Domfotooboev

Для будь-якого покупця якість продукції буде грати ключову роль в процесі її вибору. З цієї причини не дивно, що сучасні бренди використовують інноваційну техніку, щоб випустити дійсно якісні і довговічні фотошпалери. Інтернет-магазин Domfotooboev пропонує ознайомитися з їх асортиментом при кожному зручному випадку. Сайт працює цілодобово, а доставка буде здійснена в самі стислі терміни. Менеджери дадуть відповідь на додаткові питання і допоможуть у формуванні замовлення. Ціни на якісні фотошпалери в Україні залишаються демократичними, чим однозначно варто скористатися.