Як клеїти паперові фотошпалери

Неважливо який матеріал Ви вибрали для своїх фотошпалер (флізелінова або паперова основа, рельєфна або гладка текстура) - абсолютно всі вони можуть виглядати чудово, вписуючись в Ваш інтер'єр якнайкраще. Сучасні технології створення фотошпалер дозволяють зробити картинку яскравою і насиченою на будь-якому матеріалі. І хоч матеріалом нового покоління все ж вважається флізелін, Ви можете вибрати і паперові фотошпалери як більш бюджетний варіант оформлення свого інтер'єру. Для цього Вам необхідно лише правильно їх поклеїти. У чому ми з радістю постараємося Вам допомогти. Як правильно клеїти фотошпалери 3d на паперовій основі - про це буде наша стаття.

Отже, підготовка

Перш ніж клеїти паперові фотошпалери на стіну, коштувати відразу усвідомити для себе їх головну особливість - такі фотошпалери є дуже ніжними і тонкими, відноситься до їх поклейке потрібно вкрай уважно, а клеїти - з великою акуратністю. Отже, приступимо до підготовки основних матеріалів і потрібних інструментів. Нам знадобляться:

  • Добре загострений канцелярський ніж;
  • Валки - в ідеалі 2-3 штуки різної м'якості і розмірів. Наприклад, вузький твердий валик стане в нагоді Вам для того, щоб вирівняти стики шпалер, а широкий і більш м'який - для того, щоб рівняти саме полотно;
  • Рівень будівельний;
  • Шматочки тканини. Не можна виключати той факт, що під деякими фрагментами фотошпалер може з'явитися зайвий клей. Для його усунення краще заздалегідь запастися шматочками м'якої чистої тканини;
  • Олівець;
  • Клей. Звичайно ж, куди без клею. Для того, щоб поклеїти такі тонкі фотошпалери, підійде будь-який клей для шпалер з паперовою основою;
  • Відерце. Для того щоб розвести клей, знадобиться невелике відро;
  • Пензлик. Як Ви вже здогадалися, пензлик потрібна нам для того, щоб наносити клей. Причому наносити як? Щоб не зім'яти і не пошкодити поверхню шпалер, а також розподілити клей рівномірно. Для цього кисть краще вибрати широку, з помірною щетиною.

Так, інструменти готові. Однак процес підготовки не завершений. Все тому, що важливим етапом тут також є вибір і підготовка самої поверхні. Адже паперові фотошпалери не зможуть замаскувати дефекти стіни, приховати її нерівності. Тому і до цього етапу радимо поставитися відповідально.

Підготовка стіни

  • Для початку потрібно повністю очистити стіну від попередніх покриттів, а також вирівняти всі нерівності;
  • Покриття ґрунтовкою. Що вибрати для цього кроку - акрилова грунтовка добре підійде, а також можна вибрати гіпсову шпаклівку або дрібну штукатурку;
  • Не забуваємо зробити стіну повністю гладкою і просушити її;
  • Окремо розберемося з ковзаючою поверхнею - зачищаємо її наждачним папером. Тоді і полотно добре «сяде» на стіну, без спотворення малюнка;
  • Згадаймо ще про одну аспекті - температура в кімнаті. Коли Ви будете проводити подібного роду роботи, то температура в приміщенні повинна бути від 5 до 20 градусів Цельсія.

Як правильно клеїти фотошпалери паперові

Коли і стіна, і матеріали готові - можемо приступати до самої поклейке. Для цього використовуємо покрокову інструкцію:

  1. Перед самою поклейкой звільніть підлогу і розкладіть на ньому свої паперові фотошпалери в повну величину. Не варто брати по шматочку з рулону і відразу клеїти. Краще для початку зрозуміти співвідношення стіни і шпалер, побачити малюнок цілком.
  2. Розмітка стіни. Ця процедура важлива, тому пропускати її не радимо, якщо не хочете отримати в результаті перекоси малюнка або розбіжності його частин. Виконується розмітка за допомогою олівця і рівня. Слідкуйте, щоб кількість окреслених осередків збігалося з частинами самих фотошпалер.
  3. Беремо заготовлене цебро, а також інструкцію до купленого клею. Розводимо клей у відрі по інструкції.
  4. Багато хто задається питанням - як клеїти фотошпалери, розділені на паперові фрагменти? Тут є кілька нюансів. По-перше, клей потрібно наносити як на полотно, так і на стіну. По-друге - стежте, щоб кожен фрагмент просочувався клеєм однакову кількість часу. Адже якщо який-небудь з них сильно набубнявіє, то може розтягнутися. А нам потрібно, щоб їх розмір залишався однаковим.
  5. Отже, переходимо до самої поклейке. Клеїти будемо внахлест, який в середньому буде становити 5 мм. Клеїмо рухами зверху вниз, намагаємося не допускати перекосів, складок. За поклеєні шпалер відразу проходимся валиком, зображуючи малюнок «ялинки». Не забуваємо про стиках - їх потрібно промазати клеєм дуже ретельно!
  6. Якщо з'явилися надлишки клею - витирайте їх моментально.
  7. Може статися, що Ваші фотошпалери вийдуть за межі необхідної для поклейки поверхні. Не біда - все це можна зрізати, використовуючи канцелярський ніж.
  8. Коли процес поклейки повністю завершено - потрібно дати шпалер висохнути. Важливо, щоб в приміщенні були відсутні протяги і не було перепадів температури.

Коли Ви поглянете на свої свежепоклеенние шпалери, то може здатися, що картинка не ідеальна. Не панікуйте, а просто почекайте - висохши, фотошпалери знайдуть свої яскраві кольори, і картинка покаже себе у всій красі. Сподіваємося, що допомогли Вам розібратися як клеїти паперові фотошпалери на стіну, і тепер це не складе для Вас праці.