Фотошпалери в інтер'єрі маленької кухні - 10 фотоідей

Ми вже давно зріднилися з маленькими кухнями, на яких найчастіше відбувається не тільки приготування страв, а й інші господарські події. Власне, і душевні теж: саме на кухні чомусь в першу чергу збираються родичі і друзі, потрапляючи один до одного в гості. Що ж, як виявилося, навіть свою маленьку кухню можна зробити затишним і цікавим стильним містечком, якщо правильно все організувати.

Одним з найбільш зручних, бюджетних, і в той же час вражаючих варіантів можуть стати фотошпалери на кухню. Але які саме шпалери підібрати для свого куточка? Давайте спробуємо пофантазувати разом. У цьому огляді ми зібрали 10 фотоідей для тих, хто хоче подарувати нове життя своїй кухні. Які фотошпалери клеїти на маленьку кухню - наші унікальні фото допоможуть розібратися.

Фотошпалери на вашу кухню в ніжному стилі прованс

Останнім часом прованс став модним стилем, хоча і прийшов до нас ще з 17 століття, з сільських будинків французької буржуазії. Він і тоді поєднував в собі як спокій літнього будиночка в селі, так і вишуканість французьких багатіїв. Зараз все частіше хочеться привнести на свою кухню цієї світлості і спокою, додавши в неї Провансу.

Що стосується фотошпалер на вашу кухню, то тут повинні переважати світлі і спокійні мотиви, часто з додаванням дарів полів: трави, квітів і ягід. При виборі кольору варто віддати перевагу м'яким тонам: бежевий, блакитний, світло-рожевий або бузковий. Однак і не варто переборщувати з блідістю: нотка червоного або зеленого не завадить. Не забувайте про білих меблів і дверях, а також - про великих вікнах. Фотошпалери в вашій маленькій кухні - фото дивіться нижче.

Бароко - і ваша маленька кухня стає вишуканою

Якщо зі своєї радянської або літньої кухні ви захотіли зробити багату і розкішну, то даний стиль відмінно для цього підійде. Однак варто розуміти, що тут не все так просто: доведеться приховувати побутову техніку за фасадами, а матеріали для оформлення вибирати не дешеві. Сам стиль також прийшов до нас з Франції, зараз його можна побачити лише в старовинних багатих палацах і музеях. Так що оформлення в стилі бароко виправдовує себе - ваша кухня, нехай і маленька, зможе перетворитися на елегантну, вишукану і навіть палацову.

Які ж шпалери вибрати для такого інтер'єрного рішення? По-перше, це може бути зображення дорогого і відповідного матеріалу: мармуру, позолоти, червоного дерева. По-друге, фотошпалери в такому стилі зможуть виконати і функцію розширення простору. А для вашої маленької кухні це буде дуже актуально - її простір розширить королівський зал.

Рококо - стиль для кухонних романтиків

Якщо кухня для вас - не просто місце приготування їжі, а власний затишний куточок, який повинен відповідати вашому особистому стилю і вишуканого смаку - то стиль рококо саме для вас. Цей стиль теж вважається досить розкішним, проте від бароко він відрізняється наявністю величезної кількості декору і сумісністю з сучасними рішеннями.

У виборі фотошпалер на кухню тут вітаються світлі однотонні тони ніжних відтінків, або зображення дорогого каменю або кам'яної плитки. Також для вільної стіни ви можете вибрати фотошпалери із зображенням каміна або картини з красивою обробкою.

Вінтаж - затишок на вашій кухні

Такий стиль як вінтаж є досить різноманітним і цікавим, багатьом до вподоби його мотиви, які повертають у дитинство. Однак його сюжети часто збігаються і зі стилями лофт і ретро. Також тут використовуються і елементи недомовленості, недоконаності, затерте, що надає спокою і глибини.

Ті ж мотиви ви можете використовувати і вибираючи фотошпалери для своєї невеликої кухні - будь то цегляна кладка, газетний стиль або старі книжки.

Модерн - поєднання плавності і потрібних акцентів

Такий стиль як модерн зародився досить-таки недавно, проте вже не раз встиг перетворитися і змінитися. Тому тут допускаються різноманітні дизайнерські рішення. І все ж основними елементами вважається заокругленість ліній і відсутність викликають і надто помітних кольорів і елементів.

            

Выбирая фотообои в стиле модерн для своей маленькой кухни, мы бы советовали присмотреться к дизайнерским иллюстрациям, а также изображениям современных городов.

Хай тек - і ви вже на кухні майбутнього

Якщо ви відчуваєте, як йдете в ногу з часом, вас приваблює техніка, архітектура, наука, візуальні ефекти або футуризм - то стиль хай тек як не можна краще підійде для обрамлення стін у вашій квартирі, в тому числі і на кухні.

При виборі фотошпалер для своєї маленької кухні, зверніть увагу на металеві мотиви, цікаву архітектуру і 3D. Дизайн маленької кухні з фотошпалерами тут може бути абсолютно різноплановим, в залежності від ваших уподобань.

Бохо - ваша яскрава кухня в індивідуальному стилі

Стиль бохо прийшов до нас з Чехії і вже став досить популярним молодіжним рішенням. Адже це яскравість, насиченість, життєвість і самобутність форм, кольорів і текстур. Це помітне, проте дуже гармонійне оформлення стін і інтер'єру, тут радиться використовувати не більше 4х кольорів для однієї кімнати. Для кухні тут може використовуватися як дитячі меблі, так і лавки.

Для фотошпалер в стилі бохо на кухню підбирайте яскраві візерунки і оформлення, не боячись переборщити. Фотошпалери в інтер'єрі маленької кухні - більше фото дивіться нижче.

Лофт - стиль для сучасної кухні

Сьогодні лофт - це один з популярних сучасних стилів для декорування стін, хоча і спустився він до нас з горищ: недооформлені або старі стіни, скрині, що припали пилом книги, дерев'яні дошки, камінь і настінні малюнки.

При виборі шпалер в стилі лофт для кухні ідеї можуть відрізнятися в залежності лише від вашого смаку, однак ми б порадили тут не звертатися до надто темним, «бруднуватим» і Черняєв темам, адже на кухні завжди повинно бути більше світла.

Скандинавська свіжість на вашій кухні

Скандинавський стиль підійде тим, кому до душі снігові, бліді, світлі і білі мотиви казковості, лісів і свіжості, стиль дотримується холодні тони. Не забувайте про блідо-блакитних і бірюзових відтінках, які надають йому насиченості. Нотки дикої природи в скандинавських інтер'єрах - це гілочки і рослини.

Для кухні в такому стилі підійдуть також зображення кухонних трав, не станемо забувати і про різні ніжних візерунках. У будь-якому випадку, дизайн маленької кухні скандинавською фотошпалери підкреслять якнайкраще.

Мінімалізм - практичність і спокій на кухні

Стиль мінімалізм підкорює все більше сердець - як у живописі, так і в дизайні. Оформляючи свою маленьку кухню в цьому стилі, ви залишаєте більше простору для потрібних вам предметів інтер'єру, розширюєте своє приміщення.

Вибираючи мінімалістичні шпалери для кухні, зверніть увагу на ненав'язливі деталі на білому тлі. Які фотошпалери краще підійдуть для маленької кухні - тут також варто згадати про 3D і розширювальному простір ефекті.

Також не варто забувати про особливості кухні - запахи, випаровування, вода. При виборі фотошпалер на кухню не забувайте про їх міцності, стійкості і якості. Маленька кухня з фотошпалерами - відмінне рішення для її модернізації.