Кухня: можливості оформлення

Кухня являє собою одне з найбільш функціональних приміщень в кожній квартирі. З цієї причини не доводиться дивуватися тому, що вибір оздоблювальних матеріалів для цього приміщення повинен бути особливо ретельним. Необхідно враховувати величезну кількість параметрів, щоб в результаті залишитися задоволеним своїм рішенням і уникнути додаткових витрат.

Фотошпалери на ринку представлені в неймовірному розмаїтті. Покупці можуть вибирати відповідний сюжет за колірною палітрою, розмірами, насиченістю зображення або матеріалами основи. Щоб не помилитися в своєму виборі, слід завжди дотримуватися рекомендацій професійних дизайнерів.

Як поклеїти кухню різними шпалерами?

Зонування простору є одним з ключових переваг використання фотошпалер. Уміння комбінувати різні рішення приходить з досвідом, тому в подібних питаннях поспіх повинна бути виключена. Краще почати з вивчення цікавих рішень, щоб зрозуміти основні закономірності:

  • Комбінувати шпалери на кухню в інтер'єрі можна тільки в тому випадку, якщо вони відносяться до одного сегменту. Шпалери можуть відрізнятися між собою за фактурою або кольором, але основа повинна бути однаковою. Також можна скористатися спеціальними колекціями з шпалерами-компаньйонами, що знизити ризик помилки.
  • Фотошпалери на кухню в інтер'єрі краще комбінувати з урахуванням розмірів смуг. Їх довжина повинна бути однаковою, що полегшить стикування покриттів. Тільки в цьому випадку дизайнерське рішення буде виглядати дійсно гармонійно.
  • Дизайн кухні з фотошпалерами повинен враховувати і елементи інтер'єру, присутні в приміщенні. Матеріал краще вибирати відповідно до тону фасаду меблів. Також варто звернути увагу на відтінок побутової техніки. Вдалі дизайнерські рішення завжди збалансовані, тому перебувати в такому приміщенні одне задоволення. Якщо зображення яскраве, то комбінувати його краще з нейтральними шпалерами, а великий принт доповнить однотонний фон.

Щоб залишитися задоволеним власним вибором, необхідно визначитися з фактурою і кольором покриття для стін. Якщо приміщення відрізняється невеликими розмірами, то краще використовувати світлі відтінки. Такі фотошпалери для маленької кухні не будуть красти простір. Далі слід розрахувати кількість матеріалу, який буде потрібно для приміщення. Для цього потрібно скласти площа стін і відняти з отриманого значення площа вікон і дверей. Це дозволить зрозуміти, якого розміру сюжет буде виглядати гармонійно, так як він не повинен займати більше 30-40 відсотків від всієї площі.

Комбінувати шпалери на кухні можна різним чином. Одним з найпопулярніших рішень залишається комбінування по вертикалі. Завдяки даному підходу можна врівноважити вузьке і довге приміщення, а також візуально підняти стелі. Вертикальне зонування здійснюється шляхом застосування шпалер зі смугастим малюнком. Комбінування може відбуватися симетрично, коли шпалери наносять по двох сторонах від довгої стіни. В цьому випадку рекомендується використовувати контрастні відтінки, що дозволяє відвернути увагу спостерігача від диспропорцій приміщення.

Альтернативним варіантом є асиметричне комбінування. У цьому випадку смугасті шпалери використовуються тільки на одній стіні, а на інших використовуються шпалери інших типів. В цьому випадку зображення набуває динаміку, а широкі смуги здатні зробити його більш об'ємним.

Крім вертикального комбінування, можна скористатися горизонтальним методом. Такий підхід добре зарекомендував себе в приміщеннях з високими стелями. До нього варто звернутися незалежно від того, в якому стилі виконаний інтер'єр. Найпростішим варіантом горизонтального комбінування залишається чергування шпалер, які мають різні кольори і фактури. У той же час вони повинні перегукуватися один з одним, а також вписуватися в навколишнє оточення.

Як правильно вибрати фотошпалери на стіну в кухню?

Фотошпалери можна розділити на кілька категорій, враховуючи особливості їх виробництва. Фотошпалери в кухню, дизайн яких дуже різноманітний, можуть мати основу у вигляді паперу, вінілу, флізеліну або тканини. При виборі потрібно враховувати особливості мікроклімату, який формується в даному приміщенні. Паперові фотошпалери залишаються найдоступнішим рішенням серед усього розмаїття варіантів. Такі шпалери володіють чудовою екологічністю, що є їх перевагою.

Вініл володіє хорошими декоративними якостями, які підкріплює практичність, довговічність і міцність матеріалу. Флізелін є досить дорогим матеріалом, який легко клеїти. Флізелін не схильний до руйнівного впливу високої вологості, яку часто можна спостерігати на кухні. Особлива структура матеріалу дозволяє йому пропускати повітря, знижуючи ризик утворення колоній грибків і цвілі в приміщенні з високою вологістю. Вініл і флізелін мають відмінну здатність до очищення, що є перевагою даних матеріалів.

Цікавим рішенням для кухні залишаються самоклеючі фотошпалери. Наносити їх слід тільки на рівну поверхню. Буде потрібно завчасно ознайомитися з технікою нанесення шпалер на поверхню стіни. Шпалери для кухні не повинні боятися вологи і жирних бризок. Матеріал повинен бути стійким до ультрафіолету і грибкових уражень.

Фотошпалери від інтернет-магазину Domfotooboev

Якщо вас цікавлять якісні і недорогі фотошпалери, то найпростіше замовити їх на спеціалізованому сайті. В цьому випадку покупцеві навіть не потрібно залишати власну квартиру. Інтернет-магазин Domfotooboev встановлює справедливі ціни на фотошпалери, які стануть ідеальним доповненням для сучасної кухні. Уважні консультанти завжди раді відповісти на додаткові питання клієнтів, а також забезпечать оперативну відправку кожного замовлення.