Фотошпалери з графіті. Тонкощі використання в різних інтер'єрах?

Оригінальність сучасного інтер'єру перейшла вже на новий етап, переступаючи давно усталені закони. Йдеться про графіті в квартирі, які раніше могли прикрашати тільки фасади будівлі. Сьогодні вони виглядає дуже красиво і стильно в інтер'єрі, перетворюючи приміщення, позбавляючи його від тьмяності повсякденному житті.

Малюнки на стінах ще в стародавні часи вважалися привілеєм, даючи можливість господареві висловити свій характер, але тоді ці написи не мали декоративного призначення. Зараз же ринок надає можливість перетворити лаконічний інтер'єр в яскравий і чуттєвий дизайн.

Різновиди графіті в інтер'єрі

Графіті в інтер'єрі може використовуватися в будь-якому дизайні, але особливо актуально їх застосування в сучасних видах обробки. У нашому розумінні такі малюнки спливають в пам'яті, як абстракції, слова і яскраві візерунки, нанесені за допомогою балончика. Але на сучасних фотообоїв можна побачити витончені орнаменти, написи і навіть картини, з чітким контуром і яскраво вираженими квітами. Вони не тільки прикрасять будинок, але і будуть піднімати настрій на цілий день.

Види фотошпалер:

  1. Предметні - представляють собою чіткий малюнок або мультиплікаційного героя, які нанесені на полотно в певному стилі. Шпалери з графіті в дитячій можуть розміщуватися в узголів'я ліжка або відокремлювати зону відпочинку.
  2. Панорамні - полотна, які здатні перетворити маленьку кімнату, візуально збільшивши простір. Їх унікальність в тому, що гравюри виконані об'ємно, але при цьому не тиснуть на свідомість. Найчастіше на них зображують мегаполіси, міста, мости та інші архітектурні споруди великого розміру або пейзажі.
  3. Фонові - зображення в стилі стріт-арт, що не мають певного малюнка або чіткого зображення. Виготовляються, як звичайні шпалери у вигляді рулонів. Такі графіті на стіні в квартирі створюють дизайн за типом патера і несуть певну смислове навантаження.
  4. Реалістичні - шпалери з високою роздільною здатністю, виглядають природно, відрізняються яскравістю і насиченістю кольорів. Такі шпалери легко перенесуть вас в інший простір і час. Максимального ефекту можна домогтися, використовуючи фотошпалери з 3D ефектом. Найчастіше це природа, мегаполіс або унікальне архітектурне рішення, яке здатне розширити рамки свідомості своєю неповторністю і якістю відтворення деталей.

Часто можна зустріти графіті на стінах в квартирі, які зображують абстракції або рослини. Сучасні технології дозволяють нанести унікальні малюнки з безліччю деталей. Якщо у вас є власні ідеї, ви можете запропонувати власні варіанти.

Особливості оформлення кімнати за допомогою графіті:

  • підкреслюють оригінальний стиль інтер'єру;
  • допомагають створити унікальний дизайн без зайвих витрат;
  • дозволяють виділити зони для відпочинку;
  • додають фарб в інтер'єр і розширюють рамки сприйняття сучасного мистецтва;
  • відволікають увагу від недоліків обробки або нерівностей стін;
  • шпалери в стилі графіті з 3D ефектом створюють об'ємне зображення;
  • добре вписуються в домашній інтер'єр і робочий кабінет. Головна умова - не закривати стіну з графіті полками і шафами;
  • швидко клеяться на стіну і легко видаляються, тому при бажанні ви легко зможете замінити їх;
  • комбінуються з усіма елементами декору.

Популярність цього виду внутрішньої обробки зростає з кожним днем. Це обумовлено простотою в роботі, доступною ціною і великим вибором дизайнів.

Як використовувати фотошпалери графіті

Використовувати фотошпалери для хлопчика графіті в інтер'єрі потрібно акуратно, особливо це стосується маленьких кімнат і квартир. Нетривіальність даного виду обробки з великими об'ємними малюнками буде більш актуальною у великих приміщеннях з високими стелями. Ідеальним варіантом буде створення макета з деталізацією інтер'єру, виконаної на комп'ютері.

Особливості оформлення кімнати за допомогою графіті:

  1. У передпокої ідеально будуть виглядати абстракції або невеликі вуличні пейзажі, сквери. Також часто використовуються різні написи і вітання в бунтарском стилі.
  2. Вітальня добре виглядає з пейзажами, рослинним орнаментом або візуалізацією мегаполісу. Найчастіше фотошпалери розміщуються в зоні відпочинку, візуально розділяючи простір.
  3. Кухня завжди асоціюється з їжею, саме тому актуальними будуть ілюстрації та фото продуктів. Також це можуть бути квіти або рослини. У кухні також можна використовувати орнаменти з видом на кафе або декори із зображенням посуду.
  4. У спальні прийнято створювати затишок за допомогою квітів і рослин, а також останнім часом часто використовується образ гейші, квітучої сакури або силуетів людей.
  5. Фото шпалери в стилі графіті також активно використовуються в дитячих спальнях, особливо їх люблять підлітки. Стріт-арт стиль - це можливість самовиразитися, створити родзинку в молодіжному форматі. Також часто присутні моделі автомобілів, фото улюблених артистів або кіногероїв.

При виборі малюнка, розміру полотна і колірного оформлення слід керуватися не тільки особистими перевагами, але також враховувати загальне оформлення будинку або квартири. Маленькі кімнати краще доповнювати абстракціями і невеликими квітковими композиціями. Також дизайнери не рекомендують використовувати вдома темні кольори і всі відтінки чорного, які пригнічують і викликають депресію. Однак не забувайте, що занадто яскраві кислотні кольори також можуть негативно вплинути на настрій і самопочуття.

Кімната в стилі графіті - це унікальна можливість самовиразитися і створити інтер'єр своєї мрії. Але варто пам'ятати, що навіть в сучасному дизайні краще не поєднувати брутальні надписи з квітковими принтами, оскільки виглядати це буде як мінімум безглуздо. Сюжет краще підбирати в залежності від захоплень і смакових уподобань мешканців будинку.

Якщо вам подобається ідея, але не можете вибрати відповідний малюнок, зверніться до досвідчених фахівців, які відразу врахують всі деталі.