10 ідей поєднання шпалер і фотошпалер

Кожен, хто підбирає не просто фотошпалери для своєї кімнати, квартири або будинку, а також офісу, салону або кафе, а комбінує стильні і сміливі інтер'єрні рішення для всього приміщення, напевно вже не раз замислювався про те, як найкраще поєднувати яскраві і цікаві фотошпалери зі звичайними шпалерами.

Про те, як правильно підібрати шпалери під фотошпалери і про варіанти цікавого комбінування поговоримо в цій статті. Також розберемося з тим, які шпалери підібрати до фотошпалерами Нічне місто.

Колірна гамма - перевірте кольору і тону всієї кімнати

Першими варто вибирати саме фотошпалери, так буде легше підібрати інші кольори для оформлення приміщення. Розгляньте ваші фотошпалери - які кольори тут домінують? Найчастіше, це 3 основних кольору. Вони і можуть стати квітами вашого інтер'єру. Один з них вибирайте для шпалер, так вони немов будуть продовжувати вашу картинку на інші стіни. Не забувайте про квіти і тонах меблів, підлоги і стелі.

Стеля - яскраве і глибоке доповнення

Грамотне поєднання шпалер з фотошпалерами - це не тільки про стінах. Оформляючи кімнату, не варто забувати про стелю і окремих зонах. Малюнок стіни може продовжитися на стелі, тим самим поглибивши його і збільшивши простір. За допомогою фотошпалер можна розділити велику кімнату на більш маленькі зони з практичною метою.

Як додати світла в кімнату

Якщо ви знаєте, що вашій кімнаті не дістає світла і тепла (вікна виходять на північ або вікно занадто маленьке), то, вибираючи фотошпалери, віддавайте перевагу великим і яскравим елементам. А шпалери підбирайте в теплих і світлих тонах - наприклад, сюди добре підійде жовтий колір.

Як підібрати шпалери під фотошпалери Нічне місто

Все частіше останнім часом до нас почали звертатися з питанням «З якими шпалерами поєднуються фотошпалери Нічне місто?».

Справа в тому, що Нічне місто - це один з універсальних малюнків, підібрати який можна абсолютно під різний колірне рішення й інтер'єр. Однак, не варто забувати, що така картинка найчастіше використовується в шикарних апартаментах, а ще - вона відмінно зонирует приміщення. Найчастіше, використовується для стилю хай-тек і модерн. Сьогодні популярно поміщати на стіну нічне місто, виконаний лише в двох-трьох кольорах (в цьому вам допоможуть наші дизайнери), один з цих кольорів ви можете і вибрати кольором основних шпалер.

Акцент на одну стіну

Розмірковуючи над питанням які шпалери підібрати до фотошпалерами, багато заходять в своїх фантазіях занадто далеко і намагаються прикрасити фотошпалерами 3, а то і всі 4 стіни в приміщенні. Для деяких кафе таке рішення може виявитися вдалим, проте не варто забувати про правило оформлення - акцент повинен падати на одну стіну, особливо, якщо для неї ви вибрали 3D фотошпалери.

Не бійтеся поєднувати

Якщо якась ідея здалася вам цікавою - не бійтеся пробувати! Основні шпалери можуть і доповнювати, і оточувати, і навіть домальовувати. Ви можете вибрати кілька видів різних фотошпалер для однієї стіни. Головне тут - не переборщити і потрапити в тематику. У будь-якому випадку - поспішаємо нагадати, що фотошпалери - це настільки бюджетний вид оформлення стін, що міняти його при бажанні можна як рідко, так і досить часто.

Картина - підійде для будь-якої стіни

В останні роки дизайнери все частіше звертають увагу не на фотографії, а на картини, якщо говорити про фотошпалери. Вони яскравіше підкреслюють індивідуальний стиль приміщення, особливо якщо поєднати їх з шпалерами світлих і ніжних тонів на інших стінах. Як підібрати шпалери під фотошпалери в даному випадку? Дуже просто: ви можете вибрати кілька картин або фрагментів, розмістивши їх на різних стінах.

Контраст - ще одне вікно

Граючись із контрастом в оформленні невеликої кімнати, ви можете тим самим додати ще одне вікно замість однієї зі стін, розширивши і поглибивши простір. Радою тут буде зберігати все те ж один тон всіх стін - теплий або холодний.

Добре освітлена кімната - додайте зелені

Як правильно поєднувати шпалери і фотошпалери в кімнаті, вікна якої виходять на південь? Тут відмінним варіантом фотошпалер стане зелена рослинність, від якої приємно відбивається сонячний колір. Решта стіни варто оформити в м'яких, приємних, однотонних зелених кольорах або ж в цегляному стилі.

Текстура фотошпалер - річ важлива

Вибираючи шпалери, не забудьте, що вони мають різну текстуру (основу, на яку наноситься друк). Замовляючи фотошпалери, відразу уточнюйте (або вибирайте самі), на який саме текстурі буде друкуватися картинка. Це допоможе правильно підібрати основні шпалери з такою ж текстурою до ваших фотошпалерами. Також ви можете зробити це, отримавши пробу (невеликий шматочок фотошпалер) на руки і відправитися з ним в магазин.